Menu

Koronavirus – odškodnění nakažených osob v první linii

15. 04. 2020
 | Lucie Nešutová
Koronavirus – odškodnění nakažených osob v první linii

V současné době je velmi diskutovanou otázkou, zda osoby v první linii (zdravotníci, policisté, hasiči, osoby pracující v pečovatelských domovech a další), u kterých se projeví nákaza Koronavirem, mají nárok na odškodnění.

Příslušné orgány aktuálně zahájily jednání za účelem přijetí vhodných opatření, na základě kterých by se osoby v první linii nakažené Koronavirem mohly domáhat odškodnění. Nákaza u těchto osob by mohla být považována za pracovní úraz nebo nemoc z povolání. Vše však záleží na okolnostech konkrétního případu. Naše advokátní kancelář se v rámci své činnosti na odškodnění úzce specializuje, a proto jsme připraveni Vám v této oblasti poskytnout právní pomoc a aktuální informace o přijatých opatřeních.

AK Čejková

Poznejte náš tým

Absolvovali jsme stovky soudních jednání zejména v oblasti občanského, rodinného a trestního práva. Pomohli jsme více než 1000 klientům.
Právní specializace
Právní specializace
Advokátní služby kanceláře jsou zaměřeny zejména na dopravu a dopravní nehody, jsme odborníci na pracovní, služební úrazy a nemoci z povolání.
Dlouhodobá praxe
Dlouhodobá praxe
Právní služby poskytujeme od roku 2012, od té doby jsme úspěšně absolvovali stovky soudních a správních řízení. Pomohli jsme více než 1000 klientům.
Lidský přístup
Lidský přístup
Pomáháme v těžkých životních situacích. Rádi se s Vámi sejdeme osobně v prostorách naší advokátní kanceláře nebo vyřídíme Vaše záležitosti po telefonu či e-mailem – záleží na Vás.
Top